Algemene informatie

Het bevrijdingsfestival wordt op zaterdag 21 september 2019 gehouden aan de Eindhovenseweg in Weert. Het festival is een dag lang heerlijk genieten van muziek met liveoptredens van de beste Nederlandse artiesten bij het hoofdpodium en lokale artiesten op het tweede podium. Voor (gezinnen met) kinderen is er een speciale plek met springkussens.

Toegang

De reguliere ingang is aan de Schepenlaan achter het Zuiderhuis. De VIP ingang is iets verder. In de eerste bocht van de Schepenlaan.

Je kunt het festivalterrein tussentijds verlaten. Bij het verlaten van het terrein krijg je een polsbandje. Polsbandjes zijn persoonsgebonden, niet overdraagbaar!

Ticket op je mobiele telefoon

Het is mogelijk om tickets te scannen vanaf een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internet verbinding niet altijd even stabiel is, dus wij adviseren je om je ticket van tevoren te downloaden op je telefoon.

Tijden

De optredens van de artiesten op het festivalterrein zijn van 12:30 tot 01.00 uur. Vanaf 11.30 uur kan men het terrein op.

Parkeren

Parkeren kan op alle openbare parkeerterreinen van de Gemeente Weert. Het festivalterrein ligt tegen de binnenstad aan en alle parkeerplaatsen zijn op loopafstand. De Gemeentelijke parkeerplaatsen zijn betaalde parkeerplaatsen. Dus wees op tijd voor een parkeerplaats dichtbij of maak gebruik van het openbaar vervoer.

Fietsenstalling

Er zijn ruim voldoende fietsenstallingen aanwezig. Deze zijn gratis, maar onbewaakt. De fietsenstalling is aan de Burgemeesterlaan.

Openbaar vervoer

Het bevrijdingsfestival is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het station is het ongeveer 15/20 minuten lopen naar het terrein. Er rijden geen pendelbussen.

Niet alle bestemmingen zijn laat op de avond nog bereikbaar met de trein. Houd daarom goed in de gaten welke trein je naar huis moet nemen om weer veilig thuis te komen. We raden je aan om niet te kiezen voor de allerlaatste verbinding. Houd daarnaast rekening met de loopafstand van het festivalterrein naar het station. Gezien de te verwachten drukte bij het verlaten van het terrein kan dit langer duren dan verwacht. Vertrek daarom op tijd richting het station.

Kinderen

Kinderen zijn van harte welkom, maar hebben wel eigen kaarten nodig. We raden bezoekers af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en mogelijke gehoorbeschadiging. Voor kinderen onder de 16 jaar is volwassen begeleiding verplicht.

Minder validen

Het festival vindt plaats op een weide, dit houdt in dat het terrein niet geheel vlak is. Bezoekers met een rolstoel kunnen via een speciale ingang bij het rolstoelplatform komen. Het rolstoelplatform bevindt zich bij het hoofdpodium.

Eten & Drinken

Een muzikaal dagje is natuurlijk niet compleet zonder een lekker hapje en drankje. Op het festivalterrein vind je een ruime keuze aan lekkere eet standjes (friet, kebab, pizza, broodjes, en wok) en barren met diverse (alcoholische) dranken. Meer informatie over het aanbod vind je bij de stand of bar. Het zelf meenemen van eten en drinken is niet toegestaan. Een flesje water mag alleen wanneer de organisatie dit vooraf duidelijk heeft gecommuniceerd. Met een doktersverklaring is het wel toegestaan om speciaal eten en/of drinken mee te nemen, bijvoorbeeld in verband met een allergie.

Consumptiebonnen

Consumptiebonnen zijn verkrijgbaar bij de bonnenverkoophokjes op het terrein. De prijs is €2,50 per consumptiebon. Consumptiebonnen kunnen met contant geld of pin betaald worden. Gekochte consumptiebonnen zijn niet te retourneren, dus na aanschaf niet inwisselbaar voor geld.

Toiletten

Er zijn ruim voldoende luxe toiletten aanwezig. Deze zijn gratis.

Het meenemen van spullen op het terrein

Het is niet toegestaan om eigen stoelen, bankjes, klapstoelen, rugzakstoelen (of elke andere vorm van stoelen), parasols, paraplu's en selfie sticks mee te nemen. Kleedjes en handdoeken zijn wel toegestaan om mee te nemen op het festivalterrein.

Alcohol- en Drugsgebruik

Het is voor bezoekers onder de 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te drinken. Ook is het niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij een overtreding volgt verwijdering van het terrein. Geniet, maar drink met mate. Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Ook het gebruik van drugs op het festivalterrein is ten strengste verboden.

Kluisjes

Op het festivalterrein zijn geen kluisjes beschikbaar.

Foto- en Videocamera

Het is niet toegestaan om professionele foto-, film-, en opnameapparatuur mee te nemen. Funcamera’s (gewone kleine digitale camera’s zonder verwisselbare- of telelens) zijn wel toegestaan, evenals mobiele telefoons met camera. Deze zullen niet in beslag worden genomen. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s die je gemaakt hebt voor commerciële doeleinden te gebruiken. Selfie-sticks zijn niet toegestaan.

EHBO

Op het terrein bevinden zich EHBO-posten die je indien nodig kunt raadplegen. Bij medische problemen kun je naar de dichtstbijzijnde EHBO-er of beveiligingsbeambte gaan om het probleem te melden. Zij zullen je op professionele wijze ondersteunen bij het oplossen van het probleem. Ga met gezondheidsklachten direct naar de EHBO post en neem bij aanhoudende klachten na het evenement contact op met je huisarts. Zorg voor elkaar en steek een helpende hand toe als er mensen in de omgeving zijn die hulp nodig hebben.

Huisregels

Bekijk hier onze huisregels

Steun ons

Festival sponsoren

Artis online offline communicatie
Jupiler
Personal Touch Travel
ABC terreininrichting
DigiBit webdesign & development
Gemeente Weert
Volvo Rutten
CMC Marketing Media
Lumar
WSS
Nicky Camp
Legerdump
Fit20
Pop in Limburg
Prins Bernhard Cultuurfonds
Stultiens Recruitment
Van Ham
Renewi
HB schilderwerken
Bouw keuring Zuid
Debiteurenbeheer José
Mixx People
KoopKlik
Q-music
Telesales bureau José
Hoevenaars
Saelmans
John van der Feesten dranken party-rent
Van Deuren administratie & advies
Fleximo
Stichting Gran Fiesta Presenteert

Bevrijdingsfestival Weert

UITVERKOCHT!

21 - 22 september

Bevrijdingsfestival Weert

UITVERKOCHT!